5 lessen voor ons volgend avontuur

IMG_9355

Het is onze eerste keer dat we zo’n lange trekreis maken. We zijn nu bijna 2 weken onderweg en hebben toch een paar lesjes geleerd ondertussen.

1. Maak geen vaste plannen!

Aangezien Sonny van plan was om naar Albanië af te reizen met zijn vrienden deze zomer had hij al festivaltickets gekocht voor het Sea Dance festival in Montenegro. Nadat we de wedstrijd effectief gewonnen hadden, besloot Julie ook tickets te kopen. Nu, terwijl we op reis zijn vinden we het een hele restrictie dat we op tijd in Montenegro moeten zijn. Dus hebben we hebben sommige steden overgeslaan en zelfs de bus genomen omdat we er anders nooit op tijd zouden geraken. Onze eerste en belangrijkste les is dus om geen plannen meer te maken waar we absoluut niet van af kunnen stappen. Gelukkig hebben we na het festival niks meer gepland.

trip

2. Neem enkel het broodnodige mee

We hebben veel te veel mee, vooral materiaal om leuke filmpjes te maken met de gopro, maar eigenlijk ook wel te veel kleren, te veel cosmetica en allerlei andere nutteloosheden. Om onze rug en energie te sparen zullen we dus in het vervolg wat minder meenemen.

Twix smelt, teenslippers verlies je, cosmetica gebruik je niet en snorkelgerief weegt uitzonderlijk zwaar.
Twix smelt, teenslippers verlies je, cosmetica gebruik je niet en snorkelgerief weegt verrassend zwaar.

3. Liften en Couchsurfen gaan moeilijk samen

Als je niet goed op voorhand weet waar je heen gaat is het moeilijk om een gastheer te vinden. Tot nu toe is het ons nog maar 1 keer gelukt om een gastheer te vinden en dat was dan ook op de eerste dag. Veel mensen willen zekerheid, of hebben al plannen gemaakt. Couchsurfing lijkt ons dus eerder iets voor als je echt weet waar je wanneer zal zijn.

CS2 CS1 CS4

4. Je bent niet altijd zeker van Wi-Fi

Reizen en een blog schrijven, het is niet wat we ervan verwacht hadden. We hadden graag iedereen dagelijks op de hoogte gehouden, maar dat is helaas niet gelukt en zal waarschijnlijk ook niet meer lukken. Al liftend kom je soms (dikwijls) eens terecht in een situatie waarbij je geen of amper internet hebt.

wifi-meme

5. Tip van Julie: creëer orde in je rugzak

Ik wist perfect wat waar zat in mijn rugzak, maar had het niet erg praktisch georganiseerd. De zonnecrème zat onder mijn kleren, en om dat in de hitte uit je rugzak te moeten sleuren is echt geen pretje. Zeker wanneer al die opgeplooide kleren los meekomen! Over het algemeen was alles erg slecht opgeborgen, iets wat ondertussen in orde is dankzij de orde-capaciteiten van Sonny.

YUSOHARD

Er is ondertussen nog een filmpje aan het uploaden van ons verblijf in Croatië. Maar zoals de voorlaatste les uitwees, goede Wi-Fi is een echte luxe. We hopen dat het geupload is voor we hier vertrekken 😉

Woohoo, het is al vrij snel geupload uiteindelijk; dit is een filmpje van ons verblijf dat we supercheap kunnen regelen hebben via AirBnB. De meeste hostels hier in de buurt waren minstens 40 euro per persoon per nacht en we hebben dit kunnen regelen voor 25 euro per persoon per nacht!

Veel liefde,

Zowny & Juhluh