Dag 15: Liften in mooie landschapjes en pufferige weertjes

LALASNNSSKSK

De dag waarvoor we ons zo hadden moeten haasten de voorbije weken was aangebroken. We trokken in de ochtend naar Montenegro, waar het Sea Dance Festival plaatsvond. Vorig jaar is het benoemd tot het beste mid-sized festival van Europa, dus we hadden echt zin om te feesteuh!

We begonnen onze morgen goed met een stevig ontbijtje samengesteld uit verse eieren en groeten uit de tuin van Olga en Niko.

Daarna begaven we ons naar een van de beste liftplekken die we al gehad hebben. Een bankje om te zitten als het verkeer wat rustiger is, schaduw om ons te beschermen tegen de felle stekende zon en voldoende parkeerplaats voor auto’s die het zien zitten om ons mee te nemen.

Uiteindelijk wachtten we een dik uur en leren we twee Hollandse meisjes kennen. We wisselen contactgegevens uit en beloofden het lief van de jongedame een dikke smakkerd te geven als we die op het festival zouden tegengekomen zijn.

We werden meegenomen door een jonge Kroaat en werden net voorbij Dubrovnik afgezet aan een tankstation. De rit was nog lang en ver en de hitte was drukkend. (liften in dit weer is echt intens, het kwik gaat amper onder de 35° overdag en we hebben echt al een paar keer met volle zon op ons gestaan) Maar Julie haar blonde lokken wierpen hun vruchten af. Na nog geen halfuur staat opeens een man van middelbare leeftijd voor ons en onderweg bood hij ons zelfs een drankje aan in een lokaal cafétje. Ook Julie’s blauwe ogen scoren goed want de Kroaat kan niet ophouden met de schoonheid ervan te benadrukken.

liftkroatiersonnyjulieliftkroatie

Weer werden we afgezet in de schaduw en het lot leek ons die dag toe te lachen. Na opnieuw een dik uur te wachten gebeurde iets waar we al even op het hopen waren, we kregen een directe lift aangeboden tot op het festival!!! Twee jonge Britten van 19 jaar waren zelf op weg naar het festival en namen ons met veel plezier mee. Alletwee studeren ze filosofie en Duits en we grappen wat over hun accenten en zij over die van ons. Ze stopten zelfs nog in een supermarkt waar we ons voorraadje alcohol konden inslaan.

filmenmettweegopro

Veel vroeger dan gepland begeven we ons op de camping van het Sea Dance Festival en nadat Quinten en Thomas, vrienden van Sonny, waren toegekomen, feestten we tot in de vroege uurtjes, maar dat is voor morgen.

Slaapwel en feest ze!!

Zulie en Zony