Dagen zijn uitgeteld. Sea Dance Festival in Montenegro, woohoo!

SEADANCEFESNNNN

Sea Dance Festival is vorig jaar verkozen als het beste mid-sized festival van Europa… Daar kunnen wij na ons bezoek zeker een oordeel over vellen!

De camping bevond zich heel erg dicht bij de main stage, we hadden een prachtig uitzicht doordat we midden in de bergen zaten. ( er bestaat een foto van dit prachtige uitzicht, maar aangezien Julie haar iphone in een albanese auto heeft laten liggen, is deze momenteel niet binnen ons bereik.. De iphone is wel terecht, er bestaan gelukkig goede mensen over heel de wereld 😉 )

Drank meenemen naar andere stages was niet toegelaten, dus predrinken op de camping zelf was onvermijdelijk. Daar zouden we geen probleem mee gehad hebben moest er geen loeiharde gypsy-hard rock- metal band zijn aantreden daar gemaakt hebben, niet echt ons ding… We dronken lokaal bier en vodka, om daarna alle podia te verkennen, fiesta ole ole!

Naast de gypsy en rock muziek was de line-up tiptop in orde op de andere stages. Video’s over onze avonturen hier zullen zeker nog online komen, be prepared! We genoten van Drum&Bass en de reggae-stage. Met onze zatte hoofden zochten we naar the sound you need stage, en de vriendelijke festivalmedewerkers hebben ons de juiste richting opgestuurd. De sfeer zat heel erg goed, leuke mensen everywhere!

reggaestage

De katerdag nadien was wat minder aangenaam. Wegens gebrek aan schaduw op de camping zelf haalde de zon ons al snel uit onze tent en zochten we schaduw op tussen de tenten. Die schaduw was erg schaars en verdween naarmate de middag vorderde. Little did we know dat er nog een volledige weide was vol schaduw richting de muziekpodia…

dohsimpson

Na een douche en heel wat gevloek over de veel te warme tent belandden we aan het strand. Daar zochten we lockers waar we ons gerief in konden steken. De organisatie van het festival beloofde erg grote lockers waar laptops en dergelijke zeker in gingen passen, maar kwam op de proppen met mini-lockers om voornamelijk kleine elektronica zoals gsm’s in op te bergen. We waren genoodzaakt om andere oplossingen te zoeken en waren erg verwonderd over hoe de organisatie eigenlijk niet goed in elkaar zat. Niemand wist van iets en iedereen verwees festivalgangers naar elkaar door zonder dat iemand enig idee had van wie nu exact de leiding had. Het was ook in het algemeen veel kleiner dan we verwacht hadden, om het in Thomas zijn woorden te zeggen: ‘Tes ier lijk de Gentse fieste, maar dan me meer zon’.

Het strand was mooi en het water was verfrissend. De latinomuziek van in de late middag maakte al snel plaats voor luide hedendaagse techno-muziek maar moe als we waren kon ons dat niet zo veel schelen.

Die avond doken we opnieuw in de alcohol en lieten we ons betoveren op de keigoeie muziek van onder andere Odesza op the sound you need stage, die zich pal aan de zee bevond.

sonnyfeest

We feestten tot een vroeg maar redelijk uurtje om de reis de dag erna te kunnen doorzetten tot in Albanië!

Feestgroetjes

Misses J and mistah S