Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mpact Sessie landelijke mobiliteit

donderdag 10 november 2022 @ 10:00 - 11:00

Gratis

Meer dan 70% van het Vlaamse grondgebied is landelijk gebied. Toch vinden nieuwe mobiliteitsontwikkelingen veeleer plaats in de stedelijke context. Landelijke gebieden hebben nood aan hun eigen innovatie, parallel met de stedelijke dynamiek. Daarom focussen we in deze Mpact Sessie op landelijke mobiliteit en beantwoorden we vragen als: Hoe maken we van de privéwagen een duurzame en gedeelde vervoersoptie? En hoe organiseren we collectief vervoer? Op het programma:

1. Particulier autodelen in landelijk Vlaanderen | Isaura Lips, Cozywheels
De eigen wagen delen met buren en kennissen heeft nog geen grote ingang gevonden in landelijk gebied. De groeicapaciteit is dus groot. Isaura Lips schetst hoe we die realiseren, gebaseerd op de eerste inzichten van de campagne ‘Delende Autobezitters’.

2. De OV-taxi, inspiratie uit Drenthe | Rolf Meerbach, Provincie Drenthe
In de landelijke provincies Drenthe en Groningen zorgt de hubtaxi voor de connectie tussen de woning en de dichtstbijzijnde hub (een bushalte en/of treinstation). Ideale inspiratie voor de verdere uitwerking van vervoer op maat.

3. Rittendelen als missing link | Jasmien Jaques, Mpact
Carpool vindt vandaag vooral plaats in het kader van woon-werkverkeer. Het potentieel is dus groot om het uit te breiden naar de vrije tijd (winkelen/diensten en recreatieve verplaatsingen), zeker in landelijk gebied. Infrastructuur is daarin bepalend.

De Mpact Sessie vindt online plaats op donderdag 10 november van 10u tot 11u, in het Nederlands. Inschrijven doe je via de link hieronder. Deze Mpact Sessie kadert binnen het Interreg-project G-PaTRA (Green Passenger Transport in Rural Areas).

Schrijf je in

Meteen aansluitend gaat Mpact in gesprek met Olivier Razemon, expert landelijke mobiliteit en auteur van Comment la France a tué ses villes. Deze sessie vindt plaats van 11u30 tot 12u30, online, in het Frans. Inschrijven kan hier.

Gegevens

Datum:
donderdag 10 november 2022
Tijd:
10:00 - 11:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Online

Organisator

Mpact vzw