Goed thuis met Mpact

Het is december. De koude bijt vrolijk in je neus. Je schuifelt dansend over ongestrooide voetpaden. Je droomt over de eerste sneeuwbui achter glas of een eerste schaatsbeurt op de ijspiste… Winter hangt in de lucht!

Geen beter moment om na te gaan of je mobiliteit wel even winterbestendig is om de eindejaarsperiode zonder slag of stootje door te komen…


Photo by Lisa Fotios from Pexels

Glaasje op? kies je Bob! Met carpool.be

De Sint passeert binnenkort en de coupkes cava worden bovengehaald: eentje voor de gezelligheid, eentje om het werkjaar uit te wuiven en  meerdere tijdens de vele eindejaarsfeestjes die daarop volgen… Om nog maar te zwijgen over de jenevertjes die je warm houden op de kerstmarkt.

Genieten (met mate) mag zeker – daar klinken we op – maar het is wel aangewezen om een Bob aan te wijzen. Trek een strootje, organiseer een beurtrol of zoek iemand die geen alcohol drinkt.

Geraak je er echt niet uit? Of heeft je Bob je foeilelijk in de steek gelaten – de horror! Dan bieden we het carpool.be platform als oplossing aan. We willen dit platform tijdens december promoten onder de feesthangers: welke responsible young driver neemt sympathiek, doch licht beschonken, tof gezelschap mee op zijn route van en naar het feest?

(c) Mpact Carpool

Schrijf je in op de carpoolsite, registreer je zoekertje en vind je match. Zowel bij je profiel als bij je rit kan je extra info achterlaten. Geef dus zeker mee in welk feestje je zin hebt!

Vier je oud naar nieuw liever in het buitenland, dan kan je kijken wat het aanbod is op eurostop.carpool.be. Het platform werkt net hetzelfde, maar we trekken over de grens: richting mooie skioorden of toch maar naar de zon, afhankelijk van wat het aanbod is…

Over skitrip gesproken…

Wil je graag de latten op, maar heb je de centjes niet voor die droomchalet? Maak je dan lid bij de huisruil-website Homelink, een website waarop mensen die hun huis willen ruilen, hun zoekertje plaatsen. Met een beetje geluk dus ook een chalet in een aangenaam skigebied.

Terwijl jij dan op de latten staat en gebruik maakt van de woning, draagt de eigenaar van de chalet zorg voor jouw huis. Lok dus huisruilers naar België met de heerlijke chocolade, de prachtige Middeleeuws steden en zijn charmant volkje, bijvoorbeeld…

Liever een kort weekendje weg? Misschien spot je wel een huisruiler net over de grens: vlot bereikbaar met de trein,  grootsere kerstmarkten of winterwandelen in het Zwarte Woud. Met een beetje geluk en een beetje zoekwerk, vind je vast een oplossing op onze huisruilsite.

(c) Mpact vzw - homelink

(c) Mpact vzw – homelink

(c) Mpact vzw - homelink

(c) Mpact vzw – homelink

(c) Mpact vzw - homelink

(c) Mpact vzw – homelink

Houd je het heerlijk traditioneel op de kerstmarkt in Neurenberg? Of wil je weg van de drukte en liever wat langer en rustiger rondslenteren tussen de kerststallen, bezoek dan die van Bremen of Dortmund. En naast de kerstmarkt in Aachen, geniet je van engelengezang in de gigantische kathedraal.

(c) Mpact vzw - homelink

(c) Mpact vzw – homelink

(c) Mpact vzw - homelink

(c) Mpact vzw – homelink

Als je in het slechtste geval geen huisruiler vond, maar je hebt 2 honden, een goudvis en een plantenperkje dat je liever niet alleen achter laat, bekijk dan zeker het concept van woningoppas. Dit is een goed betaalbare dienst waarbij je een oppasser een alternatieve vakantie biedt in je eigen huis. In ruil past hij of zij op je huis, je dieren en je planten.

Dit is onmiddellijk ook onze derde tip: wil je helemaal niet ver weg trekken, maar toch het vakantiegevoel nastreven? Stel jezelf dan kandidaat als oppasser: andere setting, aanhankelijke beestjes om je heen, en géén gedoe met een kerstboom zetten.. en wie weet, al dan niet met sauna of jacuzzi… Hah, de mogelijkheden!

Mag het toch net iets avontuurlijker dan met de trein?

Met de P&O ferry-dienst voeren we je last minute van Calais richting Dover of Hull, misschien niet de 2 meest boeiende steden, maar wel een ideale uitvalsbasis om door het Verenigd Koninkrijk te trekken. Het prachtige Winterwonderland in London ligt binnen handbereik.

Geen eenzame kerst voor Minder Mobiele Personen.

Wij wensen iedereen een warme kerstperiode. We zouden het dan ook jammer vinden dat je niet zou kunnen aansluiten bij het feest, omdat je niet mobiel (genoeg) bent. Dankzij de Minder Mobielen Centrale in je gemeente, bij je OCMW of andere sociale instantie, reserveer je een rit en kan je aansluiten bij het feestgedruis. Vraag de info op bij jouw gemeente en maak je tijdig lid, zodat een charmante chauffeur je op je bestemming brengt.

Ik wil via deze weg een hele dikke merci zeggen aan alle vrijwillige chauffeurs en de lieve mevrouw die ik aan de telefoon krijg. Ik zat helemaal vast met vervoer en omdat ik heel vaak naar de dokter moet,was dit echt een probleem geworden.

Meestel heb ik dezelfde chauffeur. Hij zorgt goed voor mij en ik voel me op mijn gemak. Ik ben jullie allemaal enorm dankbaar! Binnenkort groeit er weer vanalles lekkers in mijn tuin,ik zal er zeker eens aan denken om de chauffeur te bedanken met iets lekkers.

Jullie maken voor mij een wereld van verschil! Super! Dank je!

– Naomi, MMC-gebruiker

Daar klinken we eentje op!

Warme groetjes van Elke en Caroline xoxo

(c) Mpact