GoedOpWeg 3.0: A Tribe Called Transport

Digitaal is al een tijdje het nieuwe normaal. We beschikken vandaag over heel wat apps, data en informatie die ons kunnen helpen om duurzame mobiliteit vorm te geven. Mpact wil tonen dat de technologische evoluties binnen mobiliteit hand in hand kunnen gaan met sociale innovatie en lokale duurzaamheid.

Hoe willen we dit doen?

A Tribe Called Transport (ATCT), het jongerenplatform van Mpact dient om jongeren die snakken naar ‘menselijke en technologische vooruitgang’ samen te brengen. 

De doelstellingen voor  ATCT zijn:

  • We brengen de impact van nieuwe technologieën binnen mobiliteit in kaart (denk maar aan MaaS, zelfrijdende voertuigen, open data, Hoppinpunten,…)
  • We ontwikkelen een rol als incubator: We begeleiden studenten en jonge ondernemers met het uitwerken van hun eigen idee vanuit ons eigen expertise en ons brede (én internationale) netwerk binnen de mobiliteitswereld.
  • Mpact bestaat al meer dan 40 jaar dankzij een grote wil om mee te zijn met de tijd. Met de innovatieve inzichten die we verwerven kijken we ook hoe we onze huidige diensten in een nieuw daglicht kunnen plaatsen.
  • Mpact zal blijven proberen om studenten en mobiliteitsexperts (digitaal) samen te brengen tijdens Lost Lectures en (online) events. 

Sinds de lancering in 2019 hebben we al enkele zeer leuke initiatieven op onze naam staan (podcasts, survey, samenwerking met hackathons en jongeren uit Noorwegen, International student challenge, coaching bij bachelorproef van studenten, discussienota). De initiatieven hoeven natuurlijk niet altijd van ons te komen. Ook geboeid door de nieuwste trends binnen de mobiliteitswereld? Deel je graag je visie op duurzame mobiliteit in een blog of als vliegende reporter? Of consumeer je liever artikels en podcasts over de toekomst van mobiliteit?

De Week van de Mobiliteit

Ook tijdens de Week van de Mobiliteit zijn we actief bezig met A Tribe Called Transport. Elk jaar proberen we op een nieuw, creatief en frisse manier de kijk van de studenten op de mobiliteitswereld in kaart te brengen. Wil jij graag samenwerken met ATCT rond mobiliteit en studenten, contacteer ons dan voor een leuk babbeltje! 😉