Mpact Sessies

In- en uitzoomen, dat beogen we met onze Mpact Sessies. Inzoomen op gedeelde en duurzame mobiliteit, uitzoomen om de brug te slaan met andere domeinen zoals stadsontwikkeling en ruimtelijke planning.

Mpact Sessie – De 15-minutenstad – 8 en 10/06/2021

Het concept van de ’15-minutenstad’ maakt opgang, maar wat is het precies? Oude wijn in nieuwe zakken? Een concept op maat van de middenklasse? Of toch het juiste recept om te komen tot een stad op mensenmaat? Op 8 en 10 juni (11u-12u) gaan telkens twee experts hierover in dialoog met Mpact-experten Sandrine Vokaer (8 juni, Frans) en Angelo Meuleman (10 juni, Nederlands), aangevuurd door de jongeren van Jeugd en Stad (JES).

Voor de Nederlandstalige sessie werken we samen met Gideon Boie (KUL) en Soumaya Majdoub (VUB)

Soumaya Majdoub is onderzoeker en oprichter van Women In Urbanism, een netwerk dat vrouwen centraal zet binnen stadsontwikkeling. Ze doctoreert in de demografie aan de VUB binnen het programma Cities and Newcomers.

Gideon Boie is als architect en filosoof verbonden aan de Faculteit Architectuur van de KU Leuven. Eveneens is hij actief bij BAVO, een onderzoekscollectief dat focust op de politieke dimensie van kunst, architectuur en stedenbouw.

Schrijf je hier in voor de Nederlandstalige sessie of hier voor de Franstalige sessie.

Mpact Sessie voor steden en gemeenten – 26/05/2021

Je bent een stad of gemeente en je wil het graag duurzamer, leefbaarder en efficiënter voor jouw bewoners? Met de lancering van onze nieuwe naam willen we steden en gemeenten inlichten over het hoe en waarom van Mpact.

Mpact gelooft dat efficiëntie leidt tot meer duurzaamheid.  Op 26 mei kwamen steden en gemeenten te weten hoe onze diensten een meerwaarde voor hen kunnen betekenen en hoe ze het leven van hun bewoners efficiënter kunnen maken.

Op het programma:

  • Carpool als duurzame modus: Hoe kan je jouw bewoners of lokale bedrijven stimuleren om te carpoolen?
  • De meerwaarde van huisruil en woningoppas: Hoe kunnen huisruil en woningoppas lokale toerisme stimuleren?
  • Minder Mobielen Centrale: Het belang van het rekruteren van vrijwilligers voor jouw lokale Minder Mobielen Centrale.

Herbekijk de Mpact sessie voor steden en gemeenten hier 

De presentaties kan je hier terugvinden: