Tope Riejn: Cozywheels maakt G-fietsdelen mogelijk in Brugge

In Brugge zijn er tal van uitleensystemen voor fietsen en auto’s, maar voor personen met een beperking is het vinden van een aangepaste fiets vaak een uitdaging. Velen van hen willen graag samen met hun familie van een fietstocht genieten, maar hebben beperkte mogelijkheden om een geschikte fiets te lenen.

Gelukkig zijn er verschillende Brugse organisaties die aangepaste fietsen hebben staan. Stad Brugge ging daarom op zoek naar een manier om die fietsen beschikbaar te maken! Zo kunnen de fietsen gedeeld worden zowel tussen de organisaties onderling, als met buurtbewoners. 

We ondersteunden met Cozywheels dit project van Stad Brugge, Viro vzw, Mintus Brugge, Ons Huis, UNIE-K, en Vrijwilligerscentrale Brugge om meer dan 20 verschillende fietsen ter beschikking te stellen. Het gaat hier onder andere over rolstoelfietsen, riksja’s, en tandems. 

En er is meer goed nieuws, want de Bruggelingen die van de aangepaste fietsen gebruik willen maken, krijgen korting op hun Cozywheels lidgeld. Als je de kortingscode van Stad Brugge gebruikt, hoef je slechts €10 in plaats van €25 voor je lidmaatschap te betalen. Daarnaast betaal je voor het gebruik van de fietsen aan de organisatie die eigenaar van de fiets is. Zo blijven we trouw aan ons kostendelend principe.

Wil je als Bruggeling gebruikmaken van dit aanbod? Lees hier nog eens alle info.

Woon je niet in Brugge, maar lijkt een gelijkaardig initiatief interessant voor jouw gemeente? Neem dan contact op met Cozywheels. We bekijken samen wat we voor jouw gemeente kunnen doen.