Woningoppas: met een gerust gemoed op reis

oppasser-HomeDe eerste zonnestralen brachten ons dit weekend weer meteen in vervoering en indien nog niet reeds gebeurd, werden volop vakantieplannen gesmeed.  De lente is in het land, maar waar iedereen al het meest naar smacht is de zomer en de daaraan verbonden vakantie. Ook hier bij Mpact durven we al eens weg te dromen naar zomerse avonturen. Maar om met een gerust gemoed op vakantie te kunnen vertrekken zijn er echter enkele praktische afspraken nodig voor al wat ons nauw aan het hart ligt, onbewaakt achter te laten.

Iedereen vertrekt graag op reis, maar niemand laat graag iets achter. Iemand  vinden die de kat, de hond, de goudvis, je lievelingsplanten… komt verzorgen tijdens je afwezigheid. Niet iedereen kan een beroep doen op deze oppassers binnen zijn kennissenkring. En een dierenhotel kost dan weer stukken van mensen. Gelukkig biedt de woningoppasdienst van Mpact hier een oplossing voor.

Oppas én inbraakpreventie

Dankzij de oppasdienst van Mpact laat je je huisdieren, plantjes, tuin en huis achter in veilige handen bij een van onze vrijwillige oppassers. Zo kan je met een gerust gemoed op reis vertrekken en je huis in goede handen achter laten. Want inbraakpreventieregel nummer één is steevast: geef je huis een bewoonde indruk. En wat geeft een beter bewoonde indruk dan een bewoner zelf? Dankzij onze oppasers hoef je geen lichten te laten branden via allerhande timers of je buren te vragen om ’s ochtends en ’s avonds de gordijnen te openen en dicht te doen.

En ‘what’s in it for me?’ vraagt de oppaser. Wel die kan tijdens je afwezigheid gebruik maken van je huis en kan zo genieten van een gratis verblijf. Ideaal dus voor een budgetvriendelijke vakantie in eigen land of om gewoon even tot rust te komen in een nieuwe omgeving. In ruil daarvoor draagt hij/zij zorg voor je huisdieren, planten en tuin.

Hoe werkt het

Via Mpact kunnen oppassers en oppasvragers met elkaar in contact komen, zodanig dat er steeds een persoonlijk contact aan de basis ligt van de overeenkomst. Om je te registreren als oppasser of als oppasvrager dien je jaarlijks lidgeld te betalen en een kleine bijdrage voor het onderhoud van de website en de werkingskosten. Daarnaast is deze oppasdienst volledig gratis voor ingeschreven leden. Mocht er iets mislopen kan je nog altijd terugvallen op onze oppasverzekering of bijstandscentrale want al onze oppassers zijn verzekerd voor mogelijke, onopzettelijke schade. Maar na 25 jaar leert de praktijk ons dat er slechts in een minderheid (<1%) een probleem optreedt. Er is dus geen enkele reden meer om niet met een gerust gemoed op reis te vertrekken.

https://www.facebook.com/woningoppas

www.woningoppas.be